.

جزئیات خبر

مراحل پایانی عملیات عمرانی المان تاج محل در مینی ورد ملایر

روابط عمومی
1418
1400/02/02
مراحل پایانی عملیات عمرانی المان تاج محل در مینی ورد ملایر

المان بنای مسجد تاج محل هندوستان که یکی از عجایب هفت گانه ی جدید دنیا به شمار می رود، با پیشرفت 80 درصدی در حال اتمام فعالیت عمرانی است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری ملایر، حسین بابایی شهردار ملایر، ضمن اعلام این خبر افزود: ساخت این بنا در هندوستان از سال 1632 میلادی مقارن با سال 1042 شمسی آغاز شد و طی 15 سال تکمیل و ساخته شد و معماری این ساختمان زیبا ترکیبی از معماری ایرانی و معماری گورکانی است که هنرمندانی به رهبری یک معمار ایرانی به نام «احمد لاهوری» آن را ساخته و خوشنویسی کتیبه ها و در و دیوارها نیز توسط فردی به نام « امانت خان شیرازی» انجام گرفته است.

بابایی افزود: این بنا یک سازه بزرگ از جنس مرمر سفید است و دارای یک بنای متقارن همراه با یک ایوان است که با گنبدی پوشیده شده‌است و همچون اکثر مقبره‌های گورکانی، عناصر پایه‌ای این بنا، ریشه در فرهنگ فارسی دارند.

بابایی ادامه داد: سازه اصلی، به شکل یک مکعب چندطبقه ساخته شده که با زاویه‌هایی برش‌خورده، یک ساختمان هشت‌ضلعی نامتقارن را ایجاد کرده‌است. هر کدام از اضلاع چهارگانه طویل این بنا تقریباً ۵۵ متر طول دارد و هر یک از اضلاع ایوان دارای یک پیش‌طاق بزرگ یا قوسی شکل است. چهار مناره در اطراف مقبره وجود دارد که هر یک حدود ۴۰ متر ارتفاع دارند  و هر کدام در یکی از گوشه‌های پایه قرار گرفته اند.

شهردار ملایردر ادامه از ساخت این المان به وسعت یک هشتم وسعت واقعی در مجموعه ی جهان کوچک (مینی ورد) خبر داد و گفت: عرض سازه و بالکن این المان را 12/5 متر و ارتفاع ستون ها را 6 متر و همچنین ارتفاع گنبد را 7/50 متر در نظر گرفته ایم.

شهردار ملایر گفت: جنس سنگ نمای به کار رفته در المان ساخته شده در مجموعه مینی ورد ملایر از سنگ مرمریت چینی است و طرح های سنگ نگاره در اکثر قسمت های این سازه اجرا شده است و بر کتیبه این سازه، سوره ی مبارکه ی قرآنی یاسین نقش خواهد بست.

 شهردار ملایر در انتها ابراز امیدواری کرد این سازه تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تکمیل گردد.