.

جزئیات خبر

ساخت بنای دروازه قرآن شیراز در مجموعه جهان کوچک

اداره ارتباطات
880
1400/03/24
ساخت بنای دروازه قرآن شیراز در مجموعه جهان کوچک

بنای دروازه قرآن که یکی از آثار دیدنی شیراز به شمار می‌رود در ابهاد کوچکتر از واقعی در ورودی مجموعه تفریحی توریستی جهان کوچک ملایراز سمت بوستان کوهسار در حال ساخت است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری ملایر حسین بابایی شهردار ملایر ضمن اعلام این خبر افزود شهر شیراز در زمان های قدیم 6 دروازه داشته  و اکنون هیچکدام از این دروازه ها وجود ندارند و تنها دروازه ای که در طی این سال ها باقی مانده دروازه قرآن می باشد. این دروازه یکی از بناهای اسلامی با ارزش محسوب می شود که در سال 1375 با شماره 1800 به عنوان آثار ملی ایران ثبت شده است.

بابایی افزود دروازه قرآن بنایی طاقی شکل بوده و در بالای این طاق ها در جایگاه ویژه ای قرآنی به دستور امیر قرار داده شد تا مسافران و مردمی که از زیر آن عبور می کنند متبرک شوند و بخاطر همین ویژگی نام آن را دروازه قرآن گذاشتند. البته در قدیم به آن طاق قرآن نیز می گفتند.

بابایی در خصوص تاریخچه آن گفت دروازه قرآن شیراز توسط عضدالدوله دیلمی ساخته شده  و در طی سالیان متمادی دچار آسیب و تخریب زیادی شد تا زمانی که مجددا توسط کریم خان زند در دوره زندیه بازسازی شد و بخش هایی همچون یک اتاق در بالای آن و دو جلد قرآن بزرگ نفیس، به خط سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری، را به این بنا اضافه کرد در عصر قاجار دروازه قرآن براثر عوامل طبیعی و زلزله، آسیب زیادی دید ولی در سال‌های بعد به دست «محمد زکی خان نوری» مرمت و بازسازی شد.

شهردار ملایر در ادامه گفت دروازه قرآن در سال 1315 به دستور شهرداری شیراز از طریق قرار دادن دینامیت تخریب شد. چندین سال بعددر سال 1328 شمسی  بازرگان شیرازی به اسم حاج حسین ایگار که با لقب اعتماد التجار هم شناخته می شد با فاصله کمی از دروازه قبلی اقدام به ساخت دروازه قرآن کرد. دروازه جدید در ظاهر تفاوت های اندکی با دروازه قبلی دارد مانند: داشتن ابعاد بزرگتر، اتاق مستطیلی شکل در بالای آن، دهانه قوس تیزه دار و دو ورودی که بر جرز های دو طرف قرار گرفته اند. در حال حاضر روی پیشانی شمالی طاق آیه 9 سوره اسرا، روی پیشانی جنوبی آیه 88 سوره اسرا و روی گوشه غربی آن آیه 9 سوره حجر به خط ثلث و نسخ نوشته شده اند.                                                                                                                          

 بابایی در خصوص ساخت بنای دروازه قرآن در مجموعه جهان کوچک گفت این بنا به ارتفاع  8/5متر و طول 13 متر و عرض 3/20 متر ساخته شده و قرار است نمای آن با آجر و کاشی و سنگ شبیه بنای واقعی اجرا شود  و یکی از ورودی های اصلی مجموعه مینی ورد باشد.